Bio
412
page-template-default,page,page-id-412,bridge-core-2.9.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Over VETO

Het woord ‘veto’ staat voor het publieke recht om ‘nee’ te zeggen. Het wordt gebruikt om de discussie te laten voortgaan. Tweemanscollectief VETO wil met haar werk dan ook ruimte maken voor de twijfel. 

Tweemanscollectief VETO bestaat uit Anna Dupon (1995) en Xandry van den Besselaar (1989). Zij studeerden in 2018 af aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en werken sindsdien samen als VETO: een multimediaal collectief, dat zich beweegt tussen verhaal en ervaring, tussen fictie en non-fictie, tussen theater, beeldende kunst en podcast. 

Met hun audio-installatie Kamer van K. stonden zij in het najaar van 2020 op Zomer van Antwerpen (BE) en International Literature Festival Utrecht (ILFU, NL). 

Met hun radiodocumentaire Binnenin zijn zij laureaat van de Arts in Society Awards en deden ze in het voorjaar van 2021 een onderzoek naar de werkelijkheidsverschuiving van mensen met een psychotische kwetsbaarheid i.s.m. KAOS vzw. 

In het voorjaar van 2021 kwam eveneens hun vierdelige podcast Strandhoofden uit, over de wijk Schildestrand en haar bewoners. 

Binnen het traject Eigen Kweek maken zij de voorstelling project Donald. Eigen Kweek’ is een ontwikkelingstraject voor jonge podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders. In de provincie Antwerpen kozen 13 cultuurcentra uit 71 inzendingen project Donald van tweemanscollectief VETO om te ondersteunen en te programmeren.